Soutěžicí z MasterChefa se představí na Garden Food Festivalu

Publikováno uživatelem

Letošní novinkou Garden Food Festivalu je show mladých kuchařů, kteří se objevili v televizní soutěži MasterChef Česko 2019. Ti se poprvé před publikem veřejně představili v pražské Invalidovně, kde letošní série odstartovala. Nyní už soutěžící pilují recepty a vymýšlejí, jakými dobrotami osloví ostravské publikum. „Chceme uvařit něco pro rodiče a jejich děti, zejména ve věku 1,5 až 3 roky. Rádi bychom totiž změnili
často zažité postoje vaření v rodině a návštěvníkům ukázali, že se dá v kuchyni vytvořit zdravé a jednoduché jídlo, často s aktivní pomocí dětí,“ řekla Zuzka Böhmová, která je maminkou tří dcer a je
jednou z finalistek soutěže. Spolu s dalšími talentovanými „soupeři“ Ester, Bárou a Petrem založila projekt nazvaný Křepelky v čokoládě. Kromě této skupiny se na pódiu představí také Mona, Katka, Denisa, Barbora, Kristína, Pavel a Bohuslav.

Chybět nebude ani jeden z hvězdných porotců – michelinský šéfkuchař a ostravský rodák Radek Kašpárek. Ten bude vařit s brankářem Baníku Janem Laštůvkou. Doplní ho další výborní kuchaři, a to David Valíček z Food Ateliéru, šéfkuchař konceptu Stračena Pub Radim Svačina nebo jeho kolega Martin Makovička, který vede kuchařský tým ve Mlýně vodníka Slámy v Háji ve Slezsku.

Návštěvníci mohou ochutnat rožněného pštrosa, slezský bigos, kohoutí perkelt, fish and chips s mátovým hráškem, žabí stehýnka, krevetové knedlíky nebo lokše s kachním ragů. Ten kdo dává přednost klasice si jistě pochutná na  tataráku, valašském zelném krému, trhané vepřovém bůčku nebo jelením guláši. Je libo dobrý burger? Luštěninový, s foie gras nebo s hovězím? Nebude chybět ani veganská a vegetariánská nabídka. K tomu sladká tečka v podobě frgálů, makronek, domácích dortů a medovníků, raw zákusků, tradičních či cizokrajných dezertů v doprovodu káv z renomovaných i malých pražíren, piv z velkých i malých pivovarů, tuzemských i zahraničních vín, kvalitní vody, čistých ovocných šťáv, alko a nealko koktejlů i vybraných destilátů. Domů si mohou zájemci odnést produkty od českých i moravských farmářů a malovýrobců – rybí karbanátky, paštiky, med, domácí uzeniny, pesta, oleje, čokoládové dobroty, pivní speciály nebo ovocná vína.

Nabitým dvoudenním programem hosty provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová. V areálu bude také dětská zóna s mnoha atrakcemi – mimo jiné workshopy, tvůrčími dílnami, chemickými pokusy a hlavolamy, které přiveze olomoucká Pevnost poznání Univerzity Palackého.

Doprovodný program Garden Food Festivalu

Sobota 27. dubna
Moderuje Markéta Hrubešová
10:00 – Otevření areálu
11:45 – Zahájení programu
12:00 – Vitamíny u ledu (Michal Černý, Tropico )
13:00 – Masterchef Česko – kuchařští talenti v akci
14:00 – Křepelka od Martina Makovičky (Mlýn Vodníka Slámy)
15:00 – Co nám dává husa (Husí játra Filipa Töpfera)
16:00 – Škola vaření Davida Valíčka (Food Ateliér)
17:00 – Michelinské menu Radka Kašpárka
18.30 – Jamie Marshall – akustický soul and folk
20:30 – Závěr programu
22:00 – Uzavření areálu

Neděle 28. dubna
Moderuje Markéta Hrubešová
10:00 – Otevření areálu
10:45 – Zahájení programu
11:00 – Snídaně od Davida Valíčka (Food Ateliér Café)
12:00 – MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
13:00 – Michelinské menu Radka Kašpárka + Jan Laštůvka ( Baník Ostrava)
14:00 – Od pařátku k hřebínku (Miroslav Gregor, Hladový kohout)
15:00 – Z farmy přímo na talíř (Radim Svačina, Stračena Pub)
16:00 – MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
17:00 – Závěr programu
18:00 – Uzavření areálu

Načítání…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *