V neděli po poledni jsme se vydali na dlouho očekávaný jubilejní 10. Restaurant Day do Cooltouru. Už příjezd napovídal o věhlasu této akce, kterou si Ostravané oblíbili. V kombinaci s výstavou Kreativ bylo v areálu výstaviště živo, což mělo dopad i na parkování. Věčné ostravské téma jsme měli možnost opět vyzkoušet v praxi, i když v neděli bylo centrální parkoviště zdarma.
To co již naznačovala plná parkoviště se potvrdilo v místě konání akce, již při návštěvě šatny a obdržení lístku s pořadovým číslem 74 se potvrdilo, že má Restaurant Day v Ostravě své jméno a vyráží na něj stále více lidí. Ve vestibulu před vstupem do hlavního sálu na návštěvníky číhala dvojice stánků s ochutnávkou domácích koláčů. Vše naplno vypuklo v hlavním sále, kde návštěvníci mohli ochutnávat převážně teplá jídla z nejrůznějších konců světa od tradičních českých gulášů, mexických tortil přes čínské rolky až po peruánská jídla. Zde se naplno projevilo, známe heslo: „Kdo dřív přijde, ten dříve jí“. U téměř všech stánků se pár minut po otevření vytvořili nekončící drobné fronty, což jistě těšilo prodávající, kteří téměř po hodině neměli co prodávat.
V druhém sále se prodávaly převážně dezerty, které doplňovali prodejci domácích limonád. Téměř všichni návštěvníci si pochvalovali zakoupené pokrmy, bohužel na přídavek vzhledem k velké návštěvnosti nebyl prostor. Již teď se těšíme na další pokračování ostravského Restaurant Day a věříme, že se vrátí k předcházejícímu modelu a opět zapojí do organizace další podniky v centru města. Centrum se tak bude moci opět proměnit v jeden velký festival skvělého jídla.
No, řekněte sami. Není ta Ostrava Fajna?