Již tento víkend se podruhé v řadě koná ve Food Atelieru (Compress Hall) v Dolních Vítkovicích Food Market. Na festivalu budete mít možnost ochutnat speciality místních podniků. V rámci letošního Food marketu se představí Bistro Eatmeat, Hospůdka a řeznictví u bobra, Pekárna u hranice, Těšínská Radegastovna, Karch Snail Farm, Pochutnej si Delikatesy, Patanegra, Sheep Shop, Navinko a Mojefotoškola. Dále se můžete těšit na živé vstupy kuchařů, Markétu Hrubešovou či Radka Erbena.
Od pátku do neděle na Vás čeká v prostorách bývalé kompresorovny zajímavý doprovodný program v rámci kterého se dozvíte nejedno tajemství dobrého jídla.
Program festivalu
Pátek 1.3.2019
10:00 Otevření Compress Hall
10:30 Zahájení Food Market
10:30 – 11:00 Představení soutěže žáků gastro škol
11:00 – 12:00 Souboj dvou týmů škol black basket Food Atelier
12:30 – 13:30 Souboj dvou týmů škol black basket Food Atelier
14:00 – 14:15 Vyhodnocení soutěže kuchařů středních škol
14:30 – 15:00 Tajemství dobrého chleba Pekárna u hranice
15:15 –15:45 Oheň v jídle Pochutnej si! Tomaš Nový
16:00 – 17:00 Improvizace v programu dle návštěvnosti
17:00 – Shrnutí festivalu Food Market, partnerů a Food Ateliéru
18:00 – Konec pátečního programu
Doporučení: 20:00 – 00:00 PEKAŘ + VOXEL Ostrava (Svoboda Tour 2019) [BrickHouse DOV]
Sobota 2.3.2019
10:00 – 10:45 Zahájení festivalu
11:00 – 11:45 Řeznictví a uzenářství u Bobra
12:00 – 12:45 Radegastovna Těšínská
13:00 – 13:30 Pata negra
13:45 – 14:30 Čepovaní s mistrem výčepním
14:30 – 15:15 Markéta Hrubešová vaří
15:15 – 15:45 Šéfkuchař Vojta Poštůlka (Park Inn)
16:00 – 16:30 Sheep shop
fb.com/foodmarket2019 instagram.com/foodmarket_ostrava www.foodatelier.cz/foodmarket2019
16:30 –17:15 Tomáš Braček šéfkuchař ( Hospůdka u bobra)
17:30 –17:45 EAT MEAT
17:45 – 18:00 Navinko
18:00 – 18:30 Karch Snail Farm- šneci z farmy
18:45 – 19:15 Šéfkuchař Radim Svačina a Markéta Hrubešová (Stračena Pub)
19:30 –20:00 Food Atelier David Valíček Omáčky
20:00 – 21:00 Volný program (oficialně)
Doporučení: Studentská Párty | SunRise – SummerTour Ostrava [BrickHouse DOV]
Neděle 3.3.2019
10:00 –10:45 Snídaně ve Food Atelieru
11:00 – 12:00 Škola vaření s dětmi
12:15 – 13:00 Slavnostní odkrytí obrazů Mojefotoškola
13:15 –14:00 David Holáň Bistro Open Kimchi fermentace
14:15 – 14:45 Pochutnej si na chilli
15:00 – 15:45 Řeznictví a uzenářství u Bobra a jejich poklady
16:00 – Shrnutí akce
17:00 – Oficiální zakončení festivalu