Zítra v Ostravě začíná food festival OSTRAVOVÁNÍ

Publikováno uživatelem

V pátek v 10 hodin bude zahájen za zvuků členů bubenické skupiny z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně v kongresových prostorech ostravského hotelu Clarion festival OSTRAVOVÁNÍ.

Festivalové dění bude nabité degustačními ukázkami známých restauratérů včetně vítěze kategorie Restauratér roku 2016 Krzysztofa Sajdoka, který vládne kuchyni v hotelu Vitality ve Vendryni. Každou hodinu se budou střídat odborníci z různých profesí, aby s publikem sdíleli zajímavé poznatky z dění v gastronomii, pohostinství či hotelnictví a nastupující trendy jako raw, vitariánství, food waste. Workshop vyvrcholí sobotní prezentací úspěšných gastronomických podniků a představením jejich konceptů.

Neméně zajímavé budou řízené degustace vín z projektu Král vín, které bude vést Branko Černý, rytíř vína či pódiové vystoupení, ve kterém snoubí pokrmy připravené šéfkuchařem Ottou Kokoszynskim, s vínem. Na pódiu se představí i mistr barman Karel Mayer, Eva Benek, vynikající kuchaři z kraje a hosté z Prahy a Košic – Jan Punčochář a Juraj Hruška se svými vystoupeními, nebude chybět Chilli show nebo ostravský chlebíček trochu jinak. Návštěvníci budou moci ochutnat pivo z karvinského pivovaru, živou vodu z Jeseníků, slivovici z Vizovic, husí játra nebo zakoupit různé dobroty a navštívit stánek Moravian – Silesian Tourism, prezentující zajímavosti našeho kraje.

Festival oslavuje poctivou práci, tvořivost a um všech, kterým se obor stal obživou i celoživotní láskou a jsou na něj patřičně hrdí. Festival je určen pro zvídavé odborníky i zanícené amatéry a veřejnost, kuchaře, sommeliéry, hospodské i kavárníky nebo studenty odborných škol či žáky základních škol, aby se správně rozhodli pro svoji budoucí profesi.

Brány festivalu OSTRAVOVÁNÍ budou otevřeny v pátek a sobotu od 10 do 18 hodin, součástí bude i losování o zajímavé ceny, které věnovali partneři festivalu. Festival tak v jarních dnech přináší zajímavá témata a inspiraci k zamyšlení v době před Velikonočními svátky.

Předprodej vstupenek končí dnes 6.4. ve 14.00!  https://goo.gl/BfNfbB Vstupné na festival v předprodeji 100 Kč

Prodej vstupenek na místě: Vstupné bez degustačního menu – 120 Kč
Degustační menu – 170 Kč (Degustační menu je možné zakoupit pouze se vstupenkou na daný den)
ZTP a důchodci nad 65 let – prodej pouze na místě – 50 Kč

Načítání…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *