Dolní oblast Vítkovice o víkendu provoní stovky jídel, představí se i Zdeněk Pohlreich

Publikováno uživatelem

Dolní oblast Vítkovice o víkendu provoní stovky jídel a rozezvučí cinkání talířů a hrnců. V rámci víkendového Garden Food Festivalu si můžete kulinářské zážitky z více než sedmi desítek restaurací a bister. Na pódiu se představí kuchařská esa v čele se Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem a cukrářkou Ivetou Fabešovou.

Servírovat se budou například husí játra, lanýže, sushi, japonská nudlová polévka ramen, asijské zelené kari, zvěřina, sladkovodní i mořské ryby, brazilské pao, argentinské hovězí, holandské a belgické hranolky, chilli burger, španělská šunka jamon serrano, severoafrické klobásky merguez, slezský bigos, makronky, zmrzlina, šneci, cvrčci i piva, vína a destiláty z domova a ze světa. Návštěvníci mohou ochutnat speciality od kuchařů z Ostravy, Moravskoslezského kraje, z jiných koutů České republiky i ze zahraničí. Silná bude také sekce malých regionálních výrobců, kteří nabídnou cukrovinky, uzeniny, domácí zavařeniny a šťávy, pečivo, ovocná vína, marmelády, paštiky a další dobroty.

Oba festivalové dny se na pódiu odehraje i další zajímavá podívaná. Pořadatelé slibují hmyzí a papričkové show a další kulinární prezentace. Zpestřením bude i účast F1 Race Catering Trucku, který bývá součástí VIP zóny na závodech Formule 1.

„Přinášíme Ostravě festival, který má ambici uspokojit všechny gurmety a milovníky skvělého jídla a kuchařského řemesla. Spojením genia loci industriální části města a lahodných pokrmů a nápojů připravíme návštěvníkům výjimečný zážitek. Věříme, že si k nám lidé najdou cestu stejně jako v Olomouci nebo ve Zlíně, kde tento svátek gastronomie sklidil velký ohlas u široké veřejnosti,“ láká na Garden Food Festival za pořadatele Pavel Vysloužil.

   

Pořadatelé počítají s tím, že za dobrým jídlem a pitím do Dolní oblasti Vítkovice vyrazí celé rodiny. Právě pro děti bude v areálu připravena dětská zóna. Její program z velké části obstará Svět techniky, jehož animátoři připravili pro malé návštěvníky zábavné experimenty, hlavolamy, tvůrčí dílny i výtvarné aktivity. Příjemnou alternativu zajistí organizace Celé Česko čte dětem. V jednom ze stanů vznikne oáza klidu a odpočinku. V příjemné atmosféře tam budou kuchařské i jiné osobnosti číst knihy dětem.  Hned vedle si pak budou moci návštěvníci vyrobit vlastní brambůrky.

Na festivalu se bude platit festivalovou měnou, grešlemi. Na vyznačených místech si budete moci pořídit balíček deseti grešlí za 250 korun nebo 10 Euro. S nakupováním grešlí opatrně Grešle nelze vrátit, ani proměnit zpět za peníze. Na sobotu je přichystána jiné edice než na neděli, nedoporučujeme nakupovat do zásoby.

V předprodeji můžete pořídit vstupenku na Garden Food Festival za 100 korun s 10 grešlemi pak za 350 korun. Vstupenky je možné zakoupit u společností Ticketstream a TicketPortal a GoOut. Přímo na místě vstupenka vyjde na 150 korun. Děti do 140 cm a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma.

Zavřít

Garden Food Festival je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který není svázán žádnými hranicemi. Klade si za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městech, krajích i v celé republice, že v daném regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Projekt podporuje místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propaguje gastroturistiku. Současně přináší nové trendy v gastronomii, ukazuje zajímavé koncepty, přiváží špičkové kuchaře.

Program Garden Food Festivalu 2017

SOBOTA 10. 6. (moderuje Petr Král)

10.15 – Jak na ústřice? (Makro, Jan Punčochář)
11.00 – Kuchařské kreace Pavel Buchwaldek (Bistro Boule za ušima)
11.45 – Hmyzí show Jana Škraňky (Brouk na talíři)
12.30 – Ostravské překvapení – Baník umí zavařit
13.15 – Sladké mámení Ivety Fabešové (IF Cafe Praha)
14.00 – Speciality v multifunkčních troubách Whirlpool
14.45 – Variace Jana Punčocháře (Grand Cru Praha)
15.45 – Michelinské menu Radka Kašpárka (Field Praha)
16.30 – Jak na asijské pokrmy – Kamu
17.30 – Jiří Nenička – Jak nakrájet iberijskou šunku (Pata Negra), Dominik Grmela – Jak naporcovat Parmazán (Boutique Gurmán)
18.15 – Tvarůžková cukrárna
19.00 – Uzavření areálu

NEDĚLE 11. 6. (moderuje David Girten)

10.15 – Jak se vaří ve Slezsku (Opavské Slezsko)
11.00 – Dnes vaří šéf – Zdeněk Pohlreich (Cafe Imperial Praha)
11.45 – Z domácí kuchyně Markéty Hrubešové
12.30 – Jaroslav Klár (Lobster Olomouc)
13.15 – Poklady z Ceylonu – Wasantha Indika Demuni (Srí Lankan Curry House Praha)
14.00 – Zdeněk Pohlreich opět na scéně s Davidem Valíčkem (Nová Polana)
14.45 – Vyhlášení soutěže o nejlepší restauraci festivalu
15.30 – Papričková show Tomáše Nového (Chilliman Třinec)
16.30 – Kdo dnes vaří se Zdeňkem Pohlreichem?
17.15 – Medová show Roberta Chlebiše
18.00 – Uzavření areálu

Načítání…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *